Djurs Sommerland

Djurs Sommerland er en forlystelsespark, der ligger i Nimtofte på Djursland. Med et årligt besøgstal på over 800.000 gæster er Djurs Sommerland det mest besøgte sommerland i Norden og den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark.

Blandt Djurs Sommerlands mest kendte forlystelser er Tigeren, der åbnede i maj 2019. Tigeren er Danmarks største Gyro Swing med en topfart på 100 km/t og en højde på 45 meter.

Museum Østjylland

Museum Østjylland er én af Syddjurs vigtigste historie- og kulturformidlere for turister og fastboende. Oplevelserne kredser sig om Det Gamle Rådhus, Farvergården, Siamesisk Samling og Byarkivet på Maltfabrikken. Alle udstillinger er absolut anbefalelsesværdige og ganske gratis i de officielle åbningstider. Eneste begrænsning kan være ét af de 500 årlige romantiske lørdagsbryllupper på Det Gamle Rådhus. Men hvem elsker ikke at få denne ekstraoplevelse med sig her fra Ebeltoft. 

”For at forstå nutiden, må man kende fortiden” Og hvem andre end Museum Østjylland kan løse denne opgave – nej vel?  

Vil du vide mere, kan du gå ind på Museum Østjyllands hjemmeside: 

https://museumoj.randers.dk/udstillinger/udstillinger-i-ebeltoft 

eller på adressen: Juulsbakke 1, 8400 Ebeltoft.  

 

Fregatten Jylland

Verdens længste træskib Fregatten Jylland kom til Ebeltoft i 1960 overdækket med et usselt bølgeasbesttag - totalt afpillet og ydmyget, men med en glorværdig historie i ballasten. Ingen andre ville længere vide af det stolte skib, der i 1864 slog den Østrig-Preussiske flåde så eftertrykkeligt ved Helgoland. Anderledes gik det som bekendt på landjorden ved Dybbøl Mølle.

Med Ebeltofts kærlige omsorg rejste Fregatten Jylland sig som Fugl Fønix og blev en verdenskendt attraktiv kultur- og turistperle - i sandhed vartegnet for Ebeltoft.

Efter 159 års patriarkalsk dominans får Fregatten Jylland i 2019 sin første kvindelige kaptajn ”Karin Slæggerup”, der sammen med ansatte og frivillige, formår at bringe tusindvis af tyskere om bord på det skib, der for 157 år siden ydmygede deres forfædre.

Fregatten Jylland er i dag et levende museum med et utal af oplevelser og events, der hvert år tiltrækker tusindvis af turister fra hele Verden.

Må dette skønne eventyrlige skib leve for evig tid, så også vores børn og børnebørn får mulighed for at mærke histories maritime vingesus.

https://www.fregatten-jylland.dk/

https://www.facebook.com/FregattenJylland

 

Ree Park Safari

Vi har i mange år sagt, at det faktisk er forkasteligt at holde dyr i fangenskab. Når vi så vælger at gøre det alligevel, ligger der mange gode grunde bag.

Ree Park Safaris arbejde med naturbevarelse strækker sig langt længere end safariparken på Djursland. Vi er overbeviste om, at de dage hvor en zoos formål blot var at fremvise et udvalg af verdens dyre- og planteliv, heldigvis er ovre. I dag er dyre-, plantearter og naturområder i høj risiko for at forsvinde for øjnene af os, over hele verden. Ree Park Safari arbejder derfor med bevarelse ikke blot i og omkring safariparken, men også ude i den rigtig vilde natur – dét giver god mening.

Munkholm Zoo

Munkholm Zoo byder på oplevelser for hele familien. Med mere end 400 dyr fordelt på 90 forskellige arter, er man garanteret en spændende og oplevelsesrig dag når man kommer på besøg.

Munkholm Zoo er en meget børnevenlig zoo med mange klappe– og kæledyr. Flere gange om dagen er der dyrefremvisninger med dyrepasserne, hvor man kan komme helt tæt på de lidt mere eksotiske dyr.

Når dyrene bliver fodret, kan man tage med dyrepasserne rundt og høre om, hvordan det er at arbejde med dyrene i zoo. Dyrepasserne fortæller også om dyrenes liv i zoo og hvordan de lever i naturen. Undervejs vil man kunne se hvordan dyrene aktiveres, så deres naturlige adfærd kommer til udtryk.

I haven er der mange grønne områder med borde og bænke og man kan slappe af i "Serval Grillen" mens børnene leger på legepladsen. Er man et større selskab, en virksomhed eller lignende, er der mulighed for at låne festteltet i haven og der kan blive tændt op i grillen.