I Ellen Dahls Fodspor. En unik teater- og naturoplevelse


"Jeg har rejst vidt i Europa, men Mols - ja, det har jeg tabt mit hjerte til. Jeg tror, landskabet, er det smukkeste jeg nogensinde har set.".


Sådan skrev Ellen Dahl om det landskab på Mols, der omsluttede og betog hende, når hun opholdt sig i sit sommerhus, Lille Strandkær, i hjertet af Mols Bjerge.

Teater Udsyn, Morten Wilhelm Keller, Naturforsamlingshus og Nationalpark Mols Bjerge er gået sammen om at skabe en totaloplevelse med teater, vandring, oplæsning og fortælling afsluttende med en helt unik rundvisning i Lille Strandkær, Ellen Dahls sommerhus i Mols Bjerge.

På en intim mini-vandretur i fredningsområdet omkring Nedre Strandkær vil du flere gange møde Ellen Dahl, Elle og Karen Blixen, Tanne i skikkelser af skuespillerne Nynne Karen Nørlund Stenild og Anni Bjørn. I udvalgte scener fra teaterforestillingen, "Sommerhuset på Mols" får du et indblik i de to søsters relation til hinanden foruden et indblik i deres stærke og aktive passion til den storslåede natur i Mols Bjerge

Selve vandreturen bringer publikum til forskelligartede naturpunkter og - scenarier, der alene - på naturens egne præmisser - er en oplevelse, et indtryk, et udsyn værdig. Denne inspiration og formidlingen varetages af Naturterapeut, Henrik Mikkelsen, der vil bygge bro mellem Ellen Dahls passion, betragtninger og tekster om naturen til aktuel teori og viden om, den positive indflydelse og betydning naturen har for vi menneskers sansning, trivsel og livsstyrke.

Morten Vilhelm Keller der er Grandnevø til de to søstre viser rundt i Lille Strandkær med fortællinger om Elle. Han er forfatter til bogen: "Ellen Dahl - Mols og Litteraturen".

Så: gåtur med levende møder med "Elle" & "Tanne", ophold med fortælling og afsluttende åbent hus i Lille Strandkær.

Vi går langsomt og nyder naturen, hinanden og kulturen i fulde drag.

Turen er på ca. 3 km., men den er kuperet og kræver derfor mobilitet og evnen til at gå min. 5 km.

Mødested: P-pladsen v. Øvre Strandkær

Mødetid: Kl. 16.20

Varighed: ca. 2,5 time

Forplejning: I haven v. Lille Strandkær - imellem grupperne der bliver vist rundt i huset - byder vi på et let traktement med udvalgte kvalitetsprodukter fra lokale producenter - bl.a. brød fra Go' Kaffe, Charkuteri fra Meny-Rønde, bobler fra Andersen Winery, Brus fra Ebeltoft Gårdbryggeri

Beklædning: Tøj efter vejret... "man ikke kan tage det tøj på, man ikke har med", så hellere for meget end for lidt

Arrangører: www.teaterudsyn.dk

www.naturforsamlingshus.dk

Morten Wilhelm Keller

Yderligere info eller spørgsmål: skriv til nynnekaren@hotmail.com eller henrik@naturforsamlingshus.dk.


Entré: 325 kr

Køb/bestil billetØvre Strandkjær

Strandkærvej 7, Ebeltoft

Fredag den 14. juni 2024, kl. 16.30.

Arrangør: Naturforsamlingshus.dk

Køb/bestil billet