Karlsbjerget


Skønt cykelvejr og mange deltagere var en dejlig start på vores cykeltur ud til Karlsbjerget.
 
Det gik hurtigt ud til Elsegårde og ned til stranden ad Trojavej. Vi gjorde hurtigt holdt, da Walter, som var vores guide, gerne ville vise de skrænter, som ligger lige ud til vandet.
 
Nogle dejlige heste gik og nød tilværelsen på marken og skråningerne, og Walter fortalte om de riflede riller eller furer, som skråningen var fyldt med. De stammede fra den store istid for ca. 100.000 år siden. Da vandet smeltede, steg vandet voldsomt, idet det meste af Europa var dækket af is.
 
Mens vi stod der, kom den ene hest pludselig løbende ned til os ad skråningen. Den ville gerne se, hvad vi lavede. Det var faktisk lidt sjovt - det var så tydeligt, at den ville snakkke med os.
 
Under vores indlagte hygge pause, havde Anne igen lidt varm æbledrik med. Den er med både rom og honning. Vild jubel, så mange spurgte efter opskriften. Den kan ses på vores hjemmeside.
 
Bølgerne gik bogstavlig talt højt ude Hjelm Dyb, så vinden havde rigtig fat i os, da vi cyklede langs vandet hen mod Dråby Strand.
Der var gang i den - og flot var det.
 
Vi kom om bag sommerhusene for at komme op til turens mål -Karlsbjerget. Her svævede flere rovfugle på bakkerne lige over hovedet på os. Flere kunne se musvåger, havørne, og falke. Super flot syn.
 
Omkring Karlsbjerg er der et par gravhøje fra bronzealderen. Brønnekærs Høj er med sine 39 m over havets overflade det næsthøjeste punkt i området. Karlsbjerget er det højeste med hele 52 m.
Der er en flot udsigt 360 g. rundt.
 
Walter - som er indfødt - kunne fra højen se sit fødehjem og kunne fortælle vidt og bredt om alt, hvad vi så.
 
Så kom med næste gang. Her går turen rundt om Hasnæs. Her er indlagt en gåtur ude på Ahl, så vi kan se nisseruten. Vi ses på tirsdag.

Opskrift på Annes æbledrik

Varm æbledrik


1 liter æblemost
Saft fra 1 citron
2 spiseskefulde honning
4 til 8 skiver frisk skrællet ingefær
8 til 10 spiseskefulde rom (tilsættes allersidst)

Æblemost, citronsaft, honning og ingefær varmes op.
Så skal den stå og trække smag i en halv times tid eller mere.
Derefter varmes den op igen, ingefæren kasseres, og rommen tilsættes inden serveringen.

Kommentarer

30.11.2022 19:07

Turistforeningen

Læs om ugens cykeltur og få en god opskrift med i købet.

25.11.2022 11:29

Turistforeningen

Læs om vores cykeltur

26.10.2022 09:46

Turistforeningen

Så var der solformørkelse på cykelturen

12.10.2022 14:41

Turistforeningen

Læs om vores cykeltur ud til Den Italienske Sti.

05.10.2022 15:22

Turistforeningen

Se vores film om Hålen.

30.09.2022 13:43

Alice de Pauli

Skal man tilmelde sig til den guidede æblecykeltur tirs 18 okt. eller blot møde frem og betale. Kan man betale med mobilepay. Vh Alice de Pauli

01.10.2022 10:44

Turistforeningen

Hej Alice. Du møder bare op kl. 10 på S.A. Jensens vej 3 ved isboden. Vi tager også mobilepay

28.09.2022 12:19

Turistforeningen

Sikke et møgvejr

12.09.2022 16:08

Birgit Lynge

På hvilket tidspunkt mødes I til cykelturene.
Tirsdage! Ja, men kl. ?
kh Birgit Lynge

17.09.2022 10:23

Turistforeningen

Hej Birgit. Det er kl. 10. Det står på den første side under cykelture. Vi ses

31.08.2022 15:14

Turistforeningen

Læs om ugens cykeltur

18.08.2022 15:37

Turistforeningen

Læs om vores cykeltur

21.07.2022 10:00

Turistforeningen

Læs om vores sidste cykeltur

15.06.2022 16:03

Turistforeningen

Vi var mange afsted

08.06.2022 18:40

Turistforeningen

Læs om den nye cykeltur til Hålen