Nyt fra Turistforeningen

Bestyrelsens skriftlige beretning fra Turistforeningens generalforsamling

I erhvervslivet kunne man måske kalde Turistforeningen for en marketings afdeling, eller innovationsafdeling, hvor - produktudviklere, - kommunikationsfolk, - marktingsspecialister, film folk og andre specialister arbejder sammen på kryds og tværs i organisationen.

Alt sammen med det formål at ramme foreningens målgruppe, - turisterne og lokale borgere.

Nogle vil måske synes det er store ord, men ikke desto mindre er det en fornøjelse og med stolthed jeg igen kan fremlægge beretningen for vores virksomhed. En virksomhed, som set i lyset af de rammer vi arbejder med formår, at blive både kendt og respekteret i vide kredse.

I kender vores aktiviteter igennem de udsendte nyhedsbreve, derfor vil jeg blot her kort ridse op hvilke arbejdsområder vi efterhånden har bredt os over.

 1. Den tekniske afdeling, der springer til når Horisonten skal males og rengøres. Når der skal skrues skruer i eller ud. Bygges stand på Ebelfestivalen eller når der flyttes materialet, osv. osv.
 2. Afdelingens for Natur og kultur-ture, der fører cykel og vandreturs interesserede Turister og lokale rundt i Nationalparken, til nogle af de skønneste steder i vores område.
 3. Markedsførings-afdelingen med Facebook-siden, med de herlige fortællinger fra lokalområdet og vores hjemmeside. Begge med herlige små filmklip fra forskellige begivenheder, sidst fra Fregattens nye udstilling, ”modeller på Podiet”.
 4. Afdelingen for tryksager, der ihærdigt får fremtryllet herlige plakater til salg på Ebelfestivalen, og som ser ud til at ramme i turisternes smag, de går i hvert fald som varmt brød.
 5. Konditorafdelingen, der efterhånden springer alle rammer på Ebelfestivalen, både hvad angår Tilmeldte kager og smagende publikum. Underholdningen fra Ebeltoft Harmonikaklub understøtter på fornemmeste vis hele Kagekonkurrencen.
 6. Så har vi også en Salgs afdeling, der på fornemmeste vis viser vores ansigt på vores stand på Ebelfestivalen, men også sikrer en hvis indtægt således, at foreningen har lidt midler at gøre godt med. Som noget nyt arbejdes der på at tilbyde turisterne en pakkeløsning, som WM sikkert vil redegøre for lidt senere.
 7. En Underholdnings afdeling har vi skam også. En underholdningsafdeling som varetager vores solnedgangssangaftener, også her i samarbejde med Ebeltoft Harmonikaklub. Her træder flere og flere hjælpere til, hvilket også er nødvendigt på dage hvor vi rammer en god sommeraften med omkring 200 deltagere. Der er tilsagn fra kommunen om at Horisonten bliver stående, så vi igen i år kan lave disse sangaftner. Måske skal vi i år have hele 5 aftner?
 8. Afdelingen, som vi kalder Vi Spiser Sammen, berører i gennemsnit ca. 150 mennesker pr. år og må sige være et godt bidrag til vores medlemsrestauranter og ikke mindst det forhold at flere personlige medlemmer melder sig i foreningen.   
 9. Det sidste skud på stammen er Afdelingen for translatører, eller oversættere. I har sikker bemærket at der på hjemmesiden findes nogle oversættelser til både Tysk og Engelsk. Det har længe været et ønske og nu er der et medlem som frisk er sprunget på den opgave. Vi skal så hen ad vejen arbejde videre med projektet. 
 10. Endelig har vi nu oprettet en Turistinformations afdeling, på ikke mindre end 12 personer der har meldt deres interesse i serviceringen af turister på Fregatten. Flot er det også her. 
 11. Til at udstikke de overordnede retningslinjer har tidligere generalforsamlinger valgt en bestyrelse. Bestyrelsen kan i se her omkring mig og som i kan være godt tilfredse med. 

Det var hvad virksomheden i hovedtræk består af, men skal vi blive i terminologien, kunne vi måske godt indskrænke og rationalisere og sammenlægge. Men det har vi valgt ikke at gøre, for som tidligere nævnt, arbejder alle, der deltager på aktivitetssiden, på kryds og tværs i organisationen.

 

Rigtig mange af vores 60 erhversmedlemmer stillede flotte sponsorgaver til rådighed for vores kagekonkurence på Ebelfestivalen, ja så mange, at nye tiltag måtte til, hvorfor vi iværksatte hele to fotokonkurrencer. Sponsorgaverne var i allerhøjeste grad med til at gøre Ebelfestivalen festligere.  Tusind tak for det.

 

Ikke mindre end 85 personlige medlemmer har fundet vej til Turistforeningen, og sammenlagt giver det et samlet medlemstal på 145. En lille tilbagegang på erhvervssiden har der været, hvilket til dels skyldes lukninger. Til gengæld er det personlige medlemstal stigende. Alt i alt udgør de 145 medlemmerne grundstammen i foreningen, og er det der har båret Turistforeningen for Ebeltoft og Mols frem til det den er i dag: - En Turistforening vi, som tidligere nævnt, godt kan være stolte af, ud fra de ovennævnte forudsætninger, og som i kan se af regnskabet er der endda skabt et overskud. - Men det kommer vi til.

PFV. Jørgen Laugesen

 

Nyt i februar

Kære intereserede

Som bekendt afholder Turistforeningen sin ordinære generalforsamling torsdag d. 15. februar på Danhostel Ebeltoft, kl. 18.00. Se mere her: http://www.ebeltoftturistforening.dk/47198336 Bestyrelsen håber at se mange igen i år til generalforsamlingen.

Du skal dog ikke snydes for en lille kort orientering herfra, selvom detaljerne selvfølgelig vil fremkomme d. 15. februar.

 

Årets første Vi Spiser Sammen arrangement er afviklet på Fuglsøcentret. 25 deltagere fra Ebeltoft, Hammel, Silkeborg, blev det til, og Turistforeningen fik da også endnu et par nye medlemmer ved den lejlighed.  Velkommen til jer

Peter Brinks bød velkommen og viste rundt på Fuglsøcentret, ligesom han fortalte om tanker og strategi med Fuglsøcentret, og så udloddede Fuglsøcentret 2.valgfri koncertbilletter. Peter stod også for fremvisningen af Rock-museet der er blevet en del af Centret.

Vi gik herefter til bords efter Birthes bordplan, som efter den festlige snakken vist må siges alle var tilfredse med, hvorefter vi indtog 2 herlige og veltillavede retter.

Under kaffen fortalte Lars Olsen, Direktør for Fregatten Jylland om sine planer for fremtiden og ikke mindst om den aktuelle skibsmodeludstilling.

Jeg tillader mig at konkludere at alle havde en festlig og givende aften på Fuglsøcentret og vil takke alle på Centret der var med til at gøre Turistforeningens arrangement festligt for deltagerne.

 

Måske har du lagt mærke til, at der på enkelte sider, på Hjemmesiden, er kommet lidt Tysk og Engelsk tekst. Se mere her: http://www.ebeltoftturistforening.dk/327652074 Men også på forsiden er der oplysninger på Engelsk og Tysk, om hvor man kan finde Turistinformation i Ebeltoft. Det har længe været et ønske, at kunne informere vores udenlandske gæster om, hvilke oplevelser vi i Turistforeningen kan tilbyde i Ebeltoft og på Mols. Dette tiltag skyldes et nyt medlem, Geert Kapper som så ihærdigt er gået ind i arbejdet med at servicere vores gæster, hvilket vi i bestyrelsen er overordentlig taknemmelige for og er indstillet på at udvikle.

 

Mere bliver det ikke til i denne omgang men mere følger på Generalforsamlingen, hvor Egon Madsen under den efterfølgende spisning vil foranstalte en lille konkurrence med fine præmier. Så tilmeld dig blot og lad os få et par hyggelige timer i hinandens selskab. 

 

Jørgen Laugesen

jorgen@ebeltoftturistforening.dk

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Turistforeningen | Svar 18.02.2018 11.58

Bestyrelsens skriftlige beretning finder du på denne side.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.03 | 17:31

Hvor er der dejligst i Danmark? Se Renés klumme, nu med versefødder.

...
07.03 | 16:40

25.03.2018 Byvandring - Stadtwanderung - Town Walk

...
07.03 | 00:11

Er det en ræve- eller grævlingegrav i Toldlykkeskoven?

...
01.03 | 11:20

Byvandring - Stadt-Wanderung - Town Walk

...
Du kan lide denne side