Fra Turistforeningens facebook-side

Dyr i foldene 02.05.2019

——SÅ ER DER DYR I FOLDENE IGEN——
I dag d. 02.05.19 kommer der dyr i fold:
13,17 og 18

I begyndelsen af uge 19 kommer der dyr i fold:
6,10,12,19,20 og 21.

 

Status på folde m/u afgræssende dyr:
——TOMME FOLDE——

 • Fold 1: Tom og led åbne
 • Fold 6, 9, 10, 12, 21 og 23: Tomme og led åbne
 • Fold 14: ( er uden dyr, og der kommer ikke dyr foreløbig). Pt. uindhegnet

——DYR I FOLDE——

 • Fold 2: Heste
 • Fold 3: Køer
 • Fold 4:?
 • Fold 5: Heste
 • Fold 7, 8: Køer
 • Fold 11: Heste, geder
 • Fold 15: Heste (?)
 • Fold 16: heste
 • Fold 20: Får

OBS: TJEK ALTID SELV, OM FOLDEN ER DYREFRI!
Kig efter, at
– Led er åbne
– Strøm er taget fra
– Skilte ved låger viser at der ikke er dyr

 

 

 

Fællesspisning på Mellem Jyder 11-04-2019.

Midt på Juuls Bakke strømmer autenticiteten og romantikken den forventningsfulde gæst i møde som en åbenbaring fra en svunden tid i samme øjeblik, blikket automatisk drages mod ”Mellem Jyders” smukke facade.  En majestætisk kampestenssokkel med bløde organiske former - blufærdigt iklædt en tætsiddende festdragt af glinsende sort tjære - bærer stolt det skæve smukke bindingsværk. De hvidkalkede munkesten er nænsomt omfavnet af et knudret naglet egetræsskelet, som tiden har formet på sin egen forunderlige måde. Bag den gamle udskårne egetræsdør føres man tilbage til livet anno 1610 - dengang herligheden åbnede sig for omverdenen.

Det er som at åbne en bog med et levende eventyr. For børn og barnlige sjæle begynder al læsning med eventyret. Eventyrligt at høre ord, eventyrligt at kunne læse ord og endnu mere eventyrligt at opleve glæden ved at skrive ord. I eventyret møder man de øjeblikke, der løfter sig som stjerneskud over alle andre. Dette momentum oplevede vi 30 glade gæster på det eventyrlige ”Mellem Jyder”.

Man indhylles i duften og smagen af dejlig mad og liflig vin, som i passende mængder skaber de øjeblikke, der får de skæve trætte mure og vinduer til at søge tilbage mod ”ungdommens” ranke vertikale statur. Lukkes øjnene for en stund, fornemmes en vidunderlig romantisk lyd af jernbeslåede spidse træsko, der slæbes tungt henover gulvet af hedengangne Molboer med nedslidte og krumme rygge. Udenfor anes lyden af oksekærrer, der ruller hen over de toppede brosten på vej hjem efter endnu en slidsom dag med skovhugst ude på overdrevet. 
Joh - folkelig hygge, spædet med god og veltillavet mad, trives i bedste velgående på ”Mellem Jyder”. Kun mangler man salig Peter Baltzer - ”Den sidste Molbo”-  til at fuldende eventyret med tonerne fra sin flittigt brugte trækharmonika - godt mærket af tidens tand. I min svage erindring fornemmer jeg, at det ikke var den store virtuose oplevelse, man blev indhyllet i.  Enkelte passager kunne dog med lidt god vilje forveksles med en strofe, der havde strejfet Giro 413 på en god dag - det er da hygge og autenticitet på et elskeligt og folkeligt niveau.

Det smilende og joviale værtspar Christina og Peter tog varmt imod os. Vi blev trakteret med en ualmindelig dejlig og velsmagende menu, der matchede indbegrebet af skøn oplevelses-gastronomi med årstidens lokale råvarer som det bærende element.

 • Koldrøget Hellefisk med Æbler, Blåbær, ristede Kapers, Peberrodscreme, Tapanader og friskbagt brød.
 • Stegt Perlehøne med sæsonens Grøntsager, Babykartofler og Timiansauce. Hertil dejlig Salat.
 • Rabarbertrifli med Makroner og Råcreme akkompagneret af dejlig nymalet stempelkaffe.

Den lækre 3-stjernede Michelin-Menu og den liflige Vin var i sandhed uadskillelige og guddommelige følgesvende, der kun ville vi livsnydere det allerbedste.

Platon skrev engang: ”Intet prægtigere end druens saft har nogen sinde været skænket mennesket af Gud”.

I et symbiotisk samspil af sociale omfavnelser – dejlige mennesker, der skabte en fantastisk stemning allerede fra start, dæmpet belysning, siddende tryllebundet med blikket rettet mod to dejlige forførende øjne overfor - bliver det ikke mere romantisk. At den ”medbragte” ægtefælle så ikke lige er den person, der sidder overfor, beriger da bare oplevelsen med en ekstra dimension. En lille ”uskyldig” flirt er ikke at foragte. Hvor eventuelle afledte drømmerier end måtte ende, overlades til den enkelte drømmers egen samvittighed. Fantasien sætter lykkeligvis ikke begrænsninger og skal ikke stå til ansvar over for omverdenens moralkodeks. Og til dig, der har fået færden af ægtefællens imaginære eskapader er kun tilbage at sige: ”Prøv at efterleve romerenCiceros berømte citat ”Ignoscere divinum” (at tilgive er guddommeligt) ”.

Under middagen krydrede Peter den gode stemning med en videns-konkurrence, der udløste seks flasker dejlig mousserende rosevin til vinderbordet. Selvom jeg sad ved Kaptajnens (Jørgen Laugesens) bord 10, rakte den samlede viden ikke til en sejr. Lykkens gudinde gled let og elegant forbi ”taber-bordet”.

Den glade varme fra gæsterne fik efterhånden de forårs-kølige vinduesruder til at dugge som små trætte barneøjne, der ikke ville overgive sig til søvnen. Sådan følte vi det også efter denne fortryllende aften fuld af glæde og eventyr.

”Mennesker vil glemme det, du sagde, mennesker vil glemme det, du gjorde, men de vil aldrig glemme det, du fik dem til at føle” (Forfatteren Maya Angelou).

Tusind tak til Christina og Peter for en dejlig oplevelse i Jeres hyggelige gamle stuer. Og tak fordi I gør Ebeltoft lidt dejligere at leve i.

René

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Jørgen Laugesen | Svar 03.05.2019 14.46

Så er der heste, køer, geder og får i foldende på Mols, tag ud og se dem.

Jørgen Laugesen | Svar 13.04.2019 14.13

Tak til alle der deltog i Vi Spiser Sammen på Mellem jyder. Læse Renés oplevelse af en skøn aften.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.05 | 10:04

Hej Hans Jørgen. Tusind tak for de flotte ord om turistforeningens hjemmeside.

...
21.05 | 11:15

Omfattende hjemmeside med spændende læsning og godt opdateret, ros til redaktøren. Bor i Ebeltoft, pensionist og tidligere grafikker.

...
16.05 | 07:25

Karen Køkken og 26 andre erhvervsmedlemmer er nu med i Lodvigs Billedbog. Måske de har en vare du også vil købe.

...
16.05 | 07:15

Se her, og støt turistforeningens erhvervsmedlemmer. 3 medlemmer mere er kommet til i år.

...
Du kan lide denne side