Molskroen, Femmøller, Øvre Standkær

Historisk vandretur til:

Egil Fischers Mols, - gennem byen med de fem møller, til Den Italienske Sti

og Ved Mølleåen.

 

Søndag d. 29. april 2018 kl. 10.00 til ca. 12.30

 

Molskroen
Skovmøllen i Femmøller
I Bjergene
Øvre Strandkær
Ved Mølleåen

Fra mødestedet traver vi gennem Egil Fischers ”ferieby”, forbi det mest kendte bygningsværk Molskroen. Videre forbi de knap så kendte små typiske sommerhuse. Vi skal også besøge hans sidste hvilested.

Vi traver videre gennem Femmøller, hvis dalslugt gav byen enestående mølledrift, ja nærmest landindustriel mølledrift i 17-18 tallet og derved blev til byen med de ”5” møller.

Turen fortsætter til Den Italienske Sti, som vi følger til landsbyen Strandkær og det nyrestaurerede besøgscenter, videre til Nedre Strandkær (Molslaboratoriet), der først i 1900-tallet var ejet af Ellen Dahl, - en søster til Karen Blixen.

Nu går turen videre gennem mols bjerge, ned til et utroligt smukt vandløb som vi følger. Her skal vi opleve vandløbets melodiske klang, og eventuelt smage på det klare vand i åløbet. Vi følger den idylliske sti langs åen tilbage til parkeringspladsen.

Vil du med på denne historiske og naturskønne vandretur, skal du vide at den er ca. 8 km. lang, og er beregnet til ca. 2½ time. Turen er ikke for gangbesværede og fornuftigt fodtøj anbefales. Pris: 40 kr. per voksen deltager.

Mødested:  

Parkeringspladsen ved rundkørslen i Femmøller 

Hovedgaden Femmøller 8400 Ebeltoft

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.04 | 16:39

Enig. Den er ikke for svagtseende. Plejer at bruge under et minut - her gik der 1:43 - øv

...
23.04 | 10:58

Pyha, den var svær den

...
19.04 | 10:39

Find aktuelle aktiviteter på linket Danmarks Kulturkalender

...
19.04 | 10:36

Kære Thomas. Tak fordi du følger os på nettet, men Turistforeningen har desværre ingen By-vandring i dag.Måske ses vi en anden god gang.

...
Du kan lide denne side