Egil Fichers Mols

Historisk vandretur til:

Egil Fischers Mols, Den Italienske Sti

og Ved Mølleåen.

Molskroen
Skovmøllen i Femmøller
I Bjergene
Øvre Strandkær
Ved Mølleåen

Fra mødestedet traver vi gennem Egil Fischers ”ferieby”, forbi det mest kendte bygningsværk Molskroen. Videre forbi de knap så kendte små typiske sommerhuse. Vi skal også besøge hans sidste hvilested.

 

Vi traver videre gennem Femmøller, hvis dalslugt gav byen enestående mølledrift, ja nærmest landindustriel mølledrift i 17-18 tallet og derved blev til byen med de ”5” møller.

 

Turen fortsætter til Den Italienske Sti, som vi følger til landsbyen Strandkær og det nyrestaurerede besøgscenter, videre til Nedre Strandkær (Molslaboratoriet), der først i 1900-tallet var ejet af Ellen Dahl, - en søster til Karen Blixen.

 

Nu går turen videre gennem mols bjerge, ned til et utroligt smukt vandløb som vi følger. Her skal vi opleve vandløbets melodiske klang, og eventuelt smage på det klare vand i åløbet. Vi følger den idylliske sti langs åen tilbage til parkeringspladsen.

 

Vil du med på denne historiske og naturskønne vandretur, skal du vide at den er ca. 7 km. lang, og er beregnet til ca. 2/½ time. Turen er ikke for gangbesværede.

 

Vil du vide mere kan du kontakte jorgen@ebeltoftturistforening.dk 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.01 | 01:45

59 sek. - kan ikke slås

...
15.01 | 17:23

Dejlig sund grønkål skulle jeg mene

...
15.01 | 11:52

Fremragende initiativ for både lokalbefolkning og de mange turister

...
13.01 | 23:39

Du har bare så meget ret Jørgen. Ingen er mere kreativ end Moder Natur. Og ingen anden kunstner ændrer sine værker efter årstiderne alene for at glæde os .

...
Du kan lide denne side